Personvernerklæring


 

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Mono samler inn og bruker personopplysninger. Monos behandling av personopplysninger skjer i henhold til norsk lov.

Mono, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18.1 ledd).


Behandling av personopplysninger på www.mono.no

Webansvarlig har det daglige ansvaret for Monos behandlinger av personopplysninger på mono.no, med mindre annet er oppgitt under.

Multicase er Monos databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Når en bruker oppretter brukerprofil eller kundeforhold hos Mono vil vi kun behandle de opplysningene som er nødvendige for at vi skal administrere deres kundeforhold og for at de skal kunne foreta kjøp hos oss.

Dette innebærer at for eksempel deres kontaktopplysninger lagres og sammenstilles i vårt interne ordresystem og kunderegister, kun tilgjengelig for ansatte hos Mono AS. Opplysningene som registreres ved opprettelse av bruker og kundeforhold er som regel navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, samt org. nr. for bedriftskunder. I tillegg vil det fremgå hvilke produkter brukerne har kjøpt/har avtale om.

Brukerprofilen og kundeforholdet lagres i vårt system til brukeren selv velger å slette brukeren. Ved sletting av brukerprofil vil det fortsatt være lagret informasjon om tidligere ordre i vårt regnskap (se Dine rettigheter – Retting og sletting for mer informasjon).



Dine rettigheter

Innsyn
Alle brukere registrert i vårt system har rett til å se oversikt over personlig informasjon lagret på brukerprofilen. Dette kan vises på «Min side» på mono.no, under fanen «Kontaktopplysninger». Her vises informasjon om kunde og kontakt.

Begrense informasjon
GDPR-reglementet tilsier at kun nødvendig informasjon skal lagres om en kunde. Mono oppfyller disse kravene ved kun å lagre informasjonen som trengs for å gjennomføre handel i vår nettbutikk eller over telefon (se Behandling av personopplysninger på www.mono.no). Kundeinformasjonen brukes kun til registrering, behandling og levering av ordre. Mono deler kun kundeinformasjon til tredjeparts aktører hvor det er nødvendig for å gjennomføre ordregangen. Tredjeparts aktører som vi bruker er Bring, DB Schenker og Airsped, disse mottar kun nødvendig informasjon slik som navn, adresse og, i noen tilfeller, telefonnummer.

Retting og sletting
Brukerne har full rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller unødvendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. Alle kunder har mulighet til å selv rette informasjonen lagret på brukerprofilen ved å gå inn på «Min side» på mono.no, under fanen «Kontaktopplysninger».

Retten til å bli glemt innebærer at brukeren selv kan slette seg fra systemet. Alle kunder med en brukerprofil hos Mono kan selv slette brukeren og all medfølgende informasjon. Denne kundeinformasjonen vil derfor ikke lenger være tilgjengelig. Før sletting av bruker og kundeinformasjon må brukeren godta vilkårene med konsekvenser for sletting av brukerprofil. Aksepteringen blir loggført og kundeinformasjonen blir slettet fra systemet.

Konsekvensene av sletting innebærer at kundens opplysninger ikke lenger kan søkes opp i vårt system. Det er ikke mulig å hente tilbake denne informasjonen på noen måte. Dersom brukerprofilen tidligere har blitt brukt til å legge inn en ordre, så vil dette fortsatt finnes i vårt regnskapssystem. Dette er grunnet andre norske lover for hva som kan slettes av regnskap.

Henvendelser om innsyn, retting og sletting vil besvares fortløpende og senest innen 30 dager.

Overføring av data
Etter GDPR reglement har alle våre brukere mulighet for å hente ut sine opplysninger for overføring til andre aktører. Vår databehandler, Multicase, tilbyr denne muligheten ved at brukeren kan hente ut sine opplysninger gjennom et PDF- eller XML-format. Dokumentene kan lastes ned på «Min side» på mono.no, under fanen «Kontaktopplysninger».

Personverninstillinger
Alle samtykker til behandling av personopplysninger er frivillige. Alle brukere kan avgi og trekke tilbake dine samtykker på «Min side» på mono.no, under fanen «Vilkår».



Nettstatistikk

Mono samler inn anonymisert bruksstatistikk om besøkende på mono.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics for å samle informasjonen om bruken av mono.no. Vi samler ikke inn IP-adressen, men får samlet informasjon om demografi, interesser, geografi, atferd og teknologi. Gjennom Google Analytics samler vi også informasjon om hvor brukerne henvises fra. Det logges også informasjon om alle ordrer lagt i nettbutikken, som ordrenummer i vårt interne system, hvilke produkter ordrene inneholder og sum av ordren.

All informasjon samlet via Google Analytics vil automatisk slettes etter 26 måneder fra og med 25. mai 2018. Dersom brukeren foretar en ny hendelse blir oppbevaringsperioden tilbakestilt og utløpsdatoen blir da 26 måneder fra ny hendelse er utført.

Vil du forhindre at denne type anonyme data samles inn fra deg, kan du melde deg av denne innsamlingen her: Google Analytics.



Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små informasjonsfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Informasjonskapslene brukes for at våre tjenester virker best mulig for våre brukere. Informasjonskapslene medfører ingen sikkerhetsrisiko for brukeren, men nettleseren kan stilles inn slik at den ikke godtar bruken av informasjonskapsler. Gjennom nettleseren kan du også slette alle lagrede informasjonskapsler. Våre informasjonskapsler er påkrevd for å kunne handle i vår nettbutikk, og brukes for å kontrollere innholdet i brukerens handlekurv og for å legge ordre.

Ved bruke og legge ordre i vår nettbutikk godtas bruken av informasjonskapsler og gir Mono tillatelse til å lagre informasjonskapsler i brukerens nettleser.



Søk

Mono samler informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet på mono.no, gjennom Google Analytics. Det som samles inn ved et søk er søketerm og hvilken side søket ble utført fra. Informasjonen om søkeresultater samles inn for å få bedre innsikt i hva våre kunder ser etter når de bruker våre sider og utleveres ikke til andre aktører.



Nyhetsbrev

Mono sender ut nyhetsbrev 1 gang i uken via e-post til bedriftskunder. Multicase er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen hentes fra vårt interne system, hvor adressen hentes fra kundens egen bruker. Vi deler ikke e-postadresser med andre og de slettes når du melder deg av. Hver utsendelse inneholder en link for å melde seg av. Vi sender ikke nyhetsbrev til kunder som ikke har godtatt våre vilkår for personvern. Når man godtar vilkårene for personvern vil dette logges i en egen logg for å forhindre at vi sender ut nyhetsbrev til mottakere som ikke har godtatt. E-postadresser fjernes fra nyhetsbrevlisten dersom vi får tilbakemelding om at en adresse ikke lenger er aktiv, men den ligger fortsatt lagret på brukeren.

Pressemeldinger
Mono sender pressemeldinger ved annonsering av nye produkter. Pressemeldinger sendes ut til en liste e-postadresser som vi manuelt styrer. Vi sender ikke pressemeldinger til mottakere som ikke har godtatt våre vilkår for personvern.



Endringer

Mono kan gjøre endringer i personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer i våre tjenester. Ved større endringer vil brukerne bli bedt om å godta de nye vilkårene.



Kontaktinformasjon

E-post: info@mono.no
Telefon: 22 08 88 88
Postadresse: Industriveien 20A, 2020 Skedsmokorset



Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.